Еми аз предпочетох да си реша проблема по евтиние начин които ми върши перфектна работа вече година,щом мога да си реша проблема по този начин ще си го реша,този вариант вече е изпробван и доказан че работи без проблеми.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Термостат от рено 5
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщениеЕми аз предпочетох да си реша проблема по евтиние начин които ми върши перфектна работа вече година,щом мога да си реша проблема по този начин ще си го реша,този вариант вече е изпробван и доказан че работи без проблеми.- не само, че работи, ами и работи по-добре от "оригиналдъ" термостатите. Прилага се масово, а по форумите няма ни едно оплакване. На Алфата от подписа вече една година си заковава температурата и зиме, и лете, а пловдивските жеги (до +45) хич не са за пренебрегване!
Alfa Romeo 147 JTD 115hp+
Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp
Comment
-
Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщениеКолега, защо не си смениш колата със стар "бийтъл" или москвич. Там можеш да си правиш колкото искаш експерименти.
Термостат от Рено е несериозно.
Това което го говориш не евтин вариант. Лично аз бих го ползвал само за аварийни случаи колкото да прибера колата в по нормален температурен режим до там където мога да си сложа оригинална част.
---------- Post added at 17:05 ---------- Previous post was at 16:49 ----------
[QUOTE=vladev;840842]По спомени на 86-7 градуса мисля че беше на Реното. За оригинален термостат е около 80-100 лв.
На мен ми търсеха от 200 до 250 кинти...Но не съм в България в момента така че тая цена не е от България.Това се мноого пари за термостат поне за мен.Last edited by konzul11; d.m.y г., 18:14.Алфа Ромео SW-1.9 jtd 115ks
Comment
-
Аз не казвам че не става, или че не върши по някакъв начин работа. Просто моята философия е когато не става въпрос за експерименти или някакво "тунинговане", да се слагат частите които са си точно за колата.Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
sprint tropheo
155/1.8
156/2.0 Selespeed
Comment
-
Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщениеАз не казвам че не става, или че не върши по някакъв начин работа. Просто моята философия е когато не става въпрос за експерименти или някакво "тунинговане", да се слагат частите които са си точно за колата.Алфа Ромео SW-1.9 jtd 115ks
Comment
-
Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение83 е добре за лятото, при 35+ темапратури навън. Ама зимата мотора ще умре от студ с такъв термостат, въобще няма да ти качва до работна температура, оттам разхода ще ти е по-висок.sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Оригиналното винаги по принцип си е най арно, но при положение че от рено е 7-8-9 кинта, а нашия 70-80-90 че и повече, излиза че се дават десеторно повече пари за един 50 грамов алуминиев корпус, който с повечко късмет може и да се разлепи от пластмасата с която свършва в единия си край......."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеОригиналното винаги по принцип си е най арно, но при положение че от рено е 7-8-9 кинта, а нашия 70-80-90 че и повече, излиза че се дават десеторно повече пари за един 50 грамов алуминиев корпус, който с повечко късмет може и да се разлепи от пластмасата с която свършва в единия си край.......
Вече 7-8 месеца съм с такъв (на 86 градуса) и неам ниииикви грижи нито градско нито извънградско.sigpicАлфа 155 1.8 16V 96г.
Ако всичко ви е наред. Ако жена ви е прекрасна. Ако и любовницата ви е прекрасна. Ако заплатата ви не само стига, а и остава. Ако шефът ви е хубав човек. Ако нямате никакви проблеми със здравето. Кажете "не" на наркотиците!
Comment
-
Сложих нов термостат от рено 5 на 83 градуса отваране.Но сега температурата ходи до 70 градуса макс а обикновено е закована на 60 градуса.Забелязах че 2-3 минутки след като работе двигатела маркуча дето ходи от термостата(стария) до радиятора е топол.Какво е станало дали е новия термостат менте някакво или пак се е повредил когато са го слагали??...Или да търся нов дето отвара на 86 градуса??....Още нещо,Как се обезвъздушава системата.Last edited by konzul11; d.m.y г., 17:15.Алфа Ромео SW-1.9 jtd 115ks
Comment
-
Първоначално публикувано от konzul11 Покажи съобщениемаркуча дето ходи от термостата(стария) до радиятора е топол."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от konzul11 Покажи съобщениеСложих нов термостат от рено 5 на 83 градуса отваране.Но сега температурата ходи до 70 градуса макс а обикновено е закована на 60 градуса.Забелязах че 2-3 минутки след като работе двигатела маркуча дето ходи от термостата(стария) до радиятора е топол.....! На мойта маркучът стопля след 15-20мин, ако изобщо стопли, ренде-термостат на 86градуса!
Системата се обезвъздушава сама през казанчето, но трябва добре да загрее и да е пуснато парното, можеш да й помогнеш, стискайки рязко маркучите, докато работи, но внимавай, щот`парят!Last edited by Zarini; d.m.y г., 18:19.Alfa Romeo 147 JTD 115hp+
Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp
Comment
-
Като свалиш пласмасовата кора на двигателя, най-отпред има една тръба минава напряко пред двигателя.
Някъде посредата има пробка, развива се с лимбус, от там се обездушава.....sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеА новия в същия маркуч ли е?
Ами това е бил моя късмет сега проверих и колата след 5 минути работа,беше започнал да загрява маркуча дето ходи до радиятора.Last edited by konzul11; d.m.y г., 19:50.Алфа Ромео SW-1.9 jtd 115ks
Comment
Comment